Centrum verkeersvrij met Dwars door Geel : op zondag 19 juni organiseert de Geelse Triathlon in samenwerking met de Atletiekclub en stad Geel een nieuwe editie van Dwars door Geel. De start en finish van dit loopevenement bevinden zich op het marktplein. Meer informatie vind je op www.geelloopt.be.

De volgende straten worden parkeer- en verkeersvrij gemaakt van 12u tot 18u: Havermarkt; Werft, tussen Kameinestraat en Patronaatstraat; Markt, tussen Havermarkt en Nieuwstraat; Kameinestraat, tussen Markt en Werft; Markt; Pas, tussen Markt en Waterstraat; Veldstraat; Waaiburg, tussen Dr.-Peetersstraat en Veldstraat; Poiel, tussen Ring en Dr.-Peetersstraat; Poiel, tussen Drijhoek en Poiel (weg containerpark); Drijhoek, tussen Eikenstraat en Ring; Eikenstraat; Dr.-Peetersstraat, tussen Elsum en Eikenstraat; Valkenborch, tussen Leliestraat en Elsum; Leliestraat, tussen Meidoornstraat en Valkenborch; Azaleastraat; Technische Schoolstraat, tussen Patronaatstraat en pad Zeggeloop; Patronaatstraat.

Marokkaanse gerechten proeven
De moslims van Geel nodigen je uit om samen met hen een Iftar te beleven. Iftar is de maaltijd die moslims gedurende de vastenmaand ramadan direct na zonsondergang nuttigen. Op zaterdag 18 juni ben je welkom in parochiezaal Holvenia vanaf 21.30u. Je kan gezellig samen tafelen en heerlijke Marokkaanse gerechten eten. De inkom is gratis, een vrije gift mag. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar islamitisch.centrum.geel@hotmail.com of een bericht te sturen naar 0494 98 07 49. Je geeft door met hoeveel personen je komt. Tussen 19.30u en 21.30u ben je diezelfde avond welkom in de moskee in de Zwanenstraat voor een bezoek en kennismaking met de cultuur. De dienst gelijke kansen van het Sociaal Huis maakt van de gelegenheid gebruik om je te informeren over hun werking en toekomstplannen.

Infomarkten Geel 2030
Geel herziet het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS). Ook jij kan je mening en ideeën kenbaar maken. In alle dorpen van Geel en twee keer in het stedelijk gebied (Elsum, Holven, Sint-Amands en Sint-Dimpna) kan je een infomarkt bezoeken. Je komt langs op het tijdstip dat voor jou het best past. De eerstvolgende infomarkten zijn op 14 juni in het ontmoetingscentrum van Winkelomheide en op 16 juni in de refter van SBS Larum telkens van 17 tot 21u.

Kun je niet naar de infomarkten komen, maar wil je wel meedenken over de toekomst van Geel of van jouw dorp? Alle informatie rond het structuurplan is vanaf 30 mei online te vinden op http://structuurplan.geel.be. Je kan vanaf die datum online reageren op de voorstellen voor jouw dorp of eigen ideeën posten op http://geel.citizenlab.co.

Schade door hevige regenval?
De hevige regenval van 27 mei tot en met 6 juni heeft op heel wat plaatsen schade veroorzaakt. Om een duidelijk beeld te krijgen van de schade en voor een eventuele erkenning als algemene ramp, vragen we je je schadegevallen te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar guy.wouters@geel.be of te bellen naar 014 56 60 72 tot 29 juni.  Info: algemeen bestuur, 014 56 60 60, algemeenbestuur@geel.be

Veiligheidsmaatregelen EK-wedstrijden Markt
De EK-wedstrijden van de Belgen kan je live op groot scherm volgen op de Markt. Dat de Duivels ook in Geel populair zijn, merkten we twee jaar geleden al tijdens het WK. De stad verwacht ook dit keer een grote volkstoeloop en neemt enkele maatregelen om de veiligheid te garanderen. Rugzakken, grote tassen en koffers worden niet toegelaten, een handtas mag je na controle wel meenemen.

Vuurwerk, voetzoekers, vlaggenstokken, metalen (blikjes), drank in glazen verpakkingen en andere glazen voorwerpen zijn verboden. Ook honden worden niet toegelaten op het marktplein. Toeters, claxons en andere geluidsproducerende voorwerpen mogen vanaf drie uur voor de wedstrijd tot twee uur na het einde van de wedstrijd gebruikt worden. Om de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen, worden maximaal 5 000 toeschouwers op het marktplein toegelaten. Op www.duivelsgeel.be vind je een volledig overzicht van het programma tijdens deze Duivelse dagen.

meer info: noodplanambtenaar rob.testelmans@geel.be, www.geel.be, www.pzglm.be, www.duivelsgeel.be

Markt kleurt zwart-geel-rood tijdens EK voetbal
Vzw Geel Centrum – de overkoepelende organisatie van Geelse centrumhandelaars – toont in juni alle wedstrijden van de Duivels tijdens het EK voetbal in Frankrijk op groot LED-scherm op de Markt. De Rode Duivels spelen hun poulewedstrijden op maandag 13 juni om 21u tegen Italië, zaterdag 18 juni om 15u tegen de Republiek Ierland en woensdag 22 juni om 21u tegen Zweden. Het grote plein zal aangekleed en ingericht worden als een duivels supportersdorp. Supporters kunnen zich verwachten aan tal van drankstanden, leuke supportersgadgets en de nodige randactiviteiten. De toegang tot het supportersdorp is gratis.

Een sfeervol muzikaal optreden of een DJ-set zorgt er bij de avondwedstrijden voor dat de juiste toon gezet is nog voor de aftrap gegeven is. Voor, tijdens en na de eerste wedstrijd op maandag 13 juni zal DJ Benny van de legendarisch discotheek Cobra de supporters aan het feesten zetten.

Voor de wedstrijd op zaterdag 18 juni zal vanaf 17u in een avondvullend programma voorzien worden zodat supporters gewoon kunnen verder feesten. De organisatoren wisten ondertussen DB Fietszak en DB Volle Gaas, Volle Petrol en alle Bomma's op den toog te strikken. Bijkomend mag je je die avond nog verwachten aan een covergroep. De wedstrijd op woensdag 22 juni valt samen met de start van de jaarlijkse braderij. Die avond laat DB Vox de ene feestplaat na de andere door de boxen galmen.
meer info: www.duivelsgeel.be

Zaterdagmarkt 18 juni
De zaterdagmarkt van 18 juni gaat door op Havermarkt en parking stadhuis tot 12u. Die dag wordt de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland op groot scherm getoond op het marktplein.

Standhouders boeken- en kunstenmarkt gezocht
Voor de boekenmarkt op 31 juli en de kunstenmarkt op 28 augustus zoekt de stad standhouders. De grootte van een kraampje is 4 m op 2,5 m. Het gebruik van de kraampjes, met elektriciteitsaansluiting indien nodig, is gratis. Op de boekenmarkt kan je je boeken verkopen, de prijs bepaal je zelf. Op de kunstenmarkt zijn alle creatievelingen welkom. Je mag verkopen, demonstreren moet. Wil je meer informatie of wil je graag inschrijven? Dat kan voor 20 juni op onderstaande gegevens.